2011.08.01.
16:37

Írta: bridgetman

Kötelező a lámpa a biciklis útján

Fertő tavi biciklis túra kötelező állomása az Aladdin lámpamúzeum. Már a gyűjteménynek helyt adó tornácos parasztház is megér egy kontrát, de erősen javasolt beljebb menni.

 

Haragovics József harminc éve gyűjti a vasúti lámpákat, és, hogy ez nekünk is élmény legyen csak lekap a polcról egy darabot és elmond róla egy mesét, mi pedig csak ámulva hallgatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt ugyanis minden lámpának "titka" van. A kedvencem ez a három funkciós darab, ami nemcsak fényt ad, hanem vizet melegít a teához, és működteti a rádiót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik favorit: az időmérős gyertya, amely minden órában kilő egy golyót-így a bányában is tudták, mikor járt le a munkaidő. A gyertya a múzeumtulajdonos kivitelezésében készült pontos és korhű.

 

 

 

 

 

 

Kicsi, de nagyszabású kiállítás. Nemcsak esőnapra.

Pontos cím: Vasúti Lámpamúzeum

9436 Fertőszéplak, Soproni út 13.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fertő

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettcukor.blog.hu/api/trackback/id/tr913117514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása